Wody Kwiatowe


Świeże, pachnące, naturalne wody kwiatowe stanowią idealną bazę dla produktów Mayka. Czym tak właściwie są hydrolaty i dlaczego są lepsze od zwykłej wody wykorzystywanej w kosmetykach komercyjnych? Prawdziwe wody kwiatowe powstają w procesie destylacji płatków kwiatów, ziół czy części leczniczych roślin, kiedy to para wodna zabiera ze sobą nierozpuszczalne w wodzie drobinki olejków esencjonalnych. Następnie, po ochłodzeniu olejek pływający na wierzchu zostaje oddzielony a pozostała pod spodem woda to właśnie hydrolat, inaczej woda kwiatowa. Zawiera ona wiele terapeutycznych, zdrowotnych, energetyzujących, pielęgnacyjnych i nawilżających właściwości, które bardzo przydają się w produktach do pielęgnacji cery. W zależności od jej rodzaju, wykorzystuje się różne wody kwiatowe...

-WODA RÓŻANA pozyskiwana z płatków Róży Damasceńskiej stanowi doskonałe remedium na problemy z suchą, dojrzałą skórą, działa antyoksydacyjnie oraz wzmacnia naczynia krwionośne. Poprawia elastyczność skóry I regeneruje ją. Woda Różana jest bazą w :

kremie przeciwzmarszczkowym 'Anti Wrinkle Q10 Boost'

oraz w Serum Truskawkowym z Witaminą C i Kwasem Hialuronowym

-WODA LAWENDOWA otrzymywana podczas destylacji kwiatów lawendy wąskolistnej wskazana jest dla cery podrażnionej, wrażliwej, tłustej I suchej. Jest łagodna, regenerująca, relaksująca, antybakteryjna I balansująca. Dzięki zawartości fenoli działa też przeciwstarzeniowo. Używamy Wody Lawendowej używamy w:

kremie przeciwzmarszczkowym 'Anti Wrinkle Q10 Boost',

w kremie do cery suchej 'Moisture Boost' w kremie 'Magic Eyes' do okolic oczu

oraz w kremie do rąk 'Repairing Hand Cream' -WODA RUMIANKOWA łagodzi, uspokaja, nawilża delikatną I wrażliwą cerę. Jest regenerująca, łagodzi podrażnienia, redukuje opuchliznę I przynosi ukojenie zmęczonym oczom. Używamy Wody Rumiankowej w kremie 'Magic Eyes' do okolic oczu -WODA Z KWIATU GORZKIEJ POMARAŃCZY (NEROLI) jest delikatnym, łagodzącym I nawilżającym hydrolatem świetnym do każdego typu cery. Reguluje procesy wydzielania sebum, łagodzi podrażnienia, odświeża I działa antybakteryjnie. Sprawdza się w produktach do cery mieszanej ze skłonnością do trądziku jak również dla cery dojrzałej ze względu na właściwości regeneracyjne. Używamy Wody z Kwiatu Pomarańczy w kremie z Witaminą C 'Vitamin C Collagen Boost'

Featured Posts
Posts Are Coming Soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Mayka Skincare Limited
Tel: +44 (0) 7871585845. Registered company number: 11160981
© 2018, Mayka Skincare

Mayka Skincare is a registered Trade mark. UK00003266228

VAT No. 313286618