Pomegranate

Granat Wygląda i smakuje rajsko a olej z jego nasion, tłoczony na zimno ma piękną, rubinową barwę oraz słodki, owocowy aromat. Dzięki wysokiej zawartości niezwykłego kwasu punikowego (Omega 5) występującego tylko i wyłącznie w granacie oraz innych kwasów tłuszczowych i witamin, olej ten stymuluje naskórek do procesu odnowy, działa przeciwzapalnie, przeciwtrądzikowo, antyoksydacyjnie, ujędrniająco, wzmacniająco, chroni przed wolnymi rodnikami spowalniając tym samym procesy starzenia się skóry. Uwielbiamy zimnotłoczony Olejek z Pestek Granatu i używamy go w wielu naszych kosmetykach : w kremie przeciwzmarszczkowym Q10 Boost, w balansującym kremie Vitamin C Boost a także w Serum na noc Balansującym, Serum na noc Przeciwzmarszczkowym a także w olejku do demakijażu Apple Rich.

Pomegranate Looks and tastes amazing and the oil cold pressed from its seeds is a real precious with beautifully ruby colour and sweet, fruity aroma. What’s more, the Pomegranate Seed Oil is high in unique Punicic Acid (Omega 5) which can only be found in this fruit, and in other fatty acids and vitamins. It regenerates the outer layer of skin, has anti-inflammatory, antibacterial, antioxidant and firming properties, fights free radicals delaying skin’s aging. We use this wonderful oil in Q10 Boost face moisturising cream, Vitamin C Boost face moisturising cream, Anti-Wrinkle Night Face Serum, Balancing Night Face Serum and Apple Rich Cleansing Oil.

Featured Posts
Posts Are Coming Soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Mayka Skincare Limited

95 Meadow Street, Preston

Lancashire, UK

PR1 1TS
Tel: +44 (0) 7871585845.

Registered company number: 11160981

Mayka Skincare is a registered Trade mark. UK00003266228

VAT No. 313286618

​© 2018, Mayka Skincare