Cypress Tree

馃挌Z czym kojarzy Wam si臋 Drzewo Cyprysowe? 馃挌 Poniewa偶 nie wyst臋puje naturalnie w naszym klimacie, cz臋sto spotykamy je zasadzone w parkach czy przy domu. Wygl膮da dostojnie i jest 艣wietnym drzewem ozdobnym. By膰 mo偶e nie kojarzymy go z w艂a艣ciwo艣ciami kosmetycznymi, a ma ich zaskakuj膮co wiele. 馃挌 W klimacie 艢r贸dziemnomorskim wyst臋puje dziko i porasta stoki g贸r Cypru. Jedna z wersji m贸wi nawet, 偶e nazwa tej wyspy pochodzi w艂a艣nie od Drzewa Cyprysowego. 馃挌 Z tych okolic pochodzi w艂a艣nie nasz Olejek Cyprysowy destylowany z igie艂 i ga艂膮zek tej ro艣liny. Nadaje naszemu naturalnemu dezodorantowi zielon膮, od艣wie偶aj膮c膮, delikatnie pikantn膮 nut臋 zapachow膮 i nie tylko ..馃槉 Opr贸cz tego olejek pomaga przy nadmiernej potliwo艣ci, neutralizuje nieprzyjemne zapachy, leczy stany zapalne sk贸ry, obrz臋ki, dzia艂a antyseptycznie. W aromaterapii jest r贸wnie偶 wykorzystywany do poprawy koncentracji, uspokajania i utrzymania r贸wnowagi uk艂adu nerwowego.馃挌馃挌馃挌 Wraz z olejkiem eukaliptusowym tworz膮 idealny duet w naszym naturalnym dezodorancie 馃槉

We often see it in parks or by the houses as an ornamental tree. We may not associate it with cosmetic properties and it has surprisingly many of them. 馃挌 In The Mediterranean climate, it grows naturally. One of the versions even says that the name of Cyprus island comes from the cypress tree, where it grows wild all over the island. 馃挌 This is where our cypress oil comes from. Distilled from the needles and twigs of this plant, gives our natural deodorant a green, refreshing aroma and also has many other beneficial properties 馃挌 It helps with excessive sweating, neutralizes unpleasant smells, treats skin inflammation, swelling, works antiseptic. In Aromatherapy is also used to improve concentration and maintain the balance of the nervous system. 馃挌馃挌馃挌 Together with eucalyptus oil they create the perfect duo in our natural deodorant 馃槉

Featured Posts
Posts Are Coming Soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Mayka Skincare Limited

95 Meadow Street, Preston

Lancashire, UK

PR1 1TS
Tel: +44 (0) 7871585845.

Registered company number: 11160981

Mayka Skincare is a registered Trade mark. UK00003266228

VAT No. 313286618

鈥嬄 2018, Mayka Skincare